Om oss

Om oss

Whisky

I Forss möts framtiden och historien. Vi gör det genom att använda ekologisk malt en blandning av 70 % vete och 30 % korn och faten vi lagrar spriten på är ofta hårt rostade eller kolade.  Faten är små vilket ger drycken en fin färg, kraftfull smakutveckling och dess speciella karaktär. 

Vår tillverkning är småskalig och hantverksmässig. Allt sker manuellt med en fingertoppskänsla för vad som ger bästa resultat, krossning av malt, mäskning, destillering, hantering av fat och buteljering.

Mäsk och sprit tillverkas batchvis, vilket innebär att varje fat blir individuellt och speciellt. Forss signum är lika men ändå lite olika!

Vår ambition är att verka utifrån naturens villkor. Vår malt är ekologisk, många av faten är gjorda i Sverige, resterna från mäsktillverkningen tas om hand av en lokal bonde som utfordrar sina djur.

Rom

Vi på Forss Destilleri har tagit ytterligare ett steg och kan nu erbjuda rom för lagring och förädling. Vi gör det med samma passion för hantverk och kvalitet som när vi tillverkar vår whisky. Rommen har vi importerat från Västindien och består till 80 % av dominikansk kolonndestillerad rom och 20 % pot-still destillerad rom från Jamaica.

Vi förädlar den genom att lägga 60 % -ig rom på olika typer av fat. Vår rom är helt osötad men har en naturlig sötma vilket ger den en speciell och karaktäristisk smak och doft.

Vi erbjuder även de som har tömt sina whiskyfat att fylla fatet med rom för att få nyttja fatens aromer av whisky – Här möts de bästa världarna Rom och Whisky!